Select your timezone: Select
uncle_bets

Dakar 2016 - Stephane Peterhansel

01/16 20:00
Added 2016/01/09 11:23 | 0 thanks
  • Yes: 22.2%
  • No: 11.1%
  • No Opinions: 66.7%
  • Voted: 18

Pick: Dakar 2016 (laimės automobilių bendroje įskaitoje) @200 8/10 +16.00

Kiek ieškojau internete, niekur neradau pasiūlos Dakaro nugalėtojui. Toks įspūdis, kad arba čia durna klaida arba labai sumanus jaukas. Kad ir kaip bebūtų, imu šitą statymą.

"Peugeot" mašiniukai šiemet atrodo tikrai puikiai. Praėjusiais metais Dakaras buvo tragiškas šiai kompanijai ir šiemet atrodo žymiai pozityviau nei praėjusiais metais. Komandą sudaro tikrai patyrę sportininkai: daukartinis "WRC" ralio Sebestianas Loebas ir Dakaro vilkai Karlosas Sainsas su Stefanu Petranseliu. Būtent pastarasis man atrodo rimčiausiai šiais metais. Turnyrinė situacija šiuo metu labai gera ir jau dabar turima persvara prieš artimiausius persekiotojus yra didelė.

• Automobilių įskaita po 6-tojo įskaitinio etapo:

1. Stephane Peterhansel (Peugeot) 18:26:20.
2. Sebastien Loeb (Peugeot) +00:00:27.
3. Carlos Sainz (Peugeot) +00:05:55 ir 1 minutė baudos.
4. Nasser Al-Attiyah (Mini) +00:16:19 ir 2 minutės baudos.
5. Giniel de Villiers (Toyota) +00:29:21.

Pagrindiniai favoritai laimėti šį Dakarą, anot bukmeikerių, yra Al-Attiyah ir Peterhansel. Dabartinis skirtumas tarp šių dviejų lenktininkų yra pakankamai didelis ir jį panaikinti bus sunku. Taip, Al-Attiyah puikiai blefuoja sakydamas, kad jo Mini važiuoja jau dabar "full-attack" tempu ir niekaip negali pasivyti "Peugeot" komandos narių, nes katarietis dykumoje parodys savo klasę, bet kaip ir sakiau skirtumas yra didelis, o Petranselis dar irgi nerodo savo tikrojo tempo.

Labai stipriai kolkas atrodo ir Loebas, bet net ir prie jo puikaus važiavimo abejoju ar jis taps nugalėtoju. Klaidos kaina labai didelė, o jis dar neturi tokio tipo ralio petirties. Kaip jis pats sakė, čia ne "WRC" kur pravažiuoji etapą per 15 minučių ir viskas, čia reikia išlikt budriam 5 valandas. Manau čia Petranselis vien dėl didesnės patirties turėtų susidoroti su savo tautiečiu.

Kitas "Peogeout" narys yra ispnas Sainsas. Rimtas grajokas, bet man jis niekada nekėlė didelių simpatijų, labai nepatovus ir kartais perdėtai rizikuoja. Per paskutinius tris metus jis nei karto nefinišavo dėl avarijų ir kitų baikų. Kaip ir sakiau rimtas varžovas, bet jo nepastovumas jam gali pakišti koją.

Šiuo metu "Peugeot" technika veikia puikiai ir reikia tikėtis, kad viskas bus taip ir toliau. Vieninteles Sirilas Depre (Cyril Despres) susiduria su problemomis, bet tikiuosi tai yra pavienis atvejis. "Toyota" mašiniukai nerodo kažko stebuklingo šiemet ir iš Džinelio de Viljerso nesitikiu kažko labai jau rimto. Kol etapai dar vykšta aukštikalnėse, "Hilux" varikliai susiduria su galios problemomis ir nemanau, kad sugebės atsigriebti dykumoje.

Reikia pabandyti surizikuoti. Klaidos kaina Dakare yra milžiniška, bet turiu nuojautą dėl šio prancūzo.

18+ | T&C Apply | Play Responsibly

Comments (0)